Ak by sme nebrali do úvahy stupeň zachovalosti nejakej konkrétnej bankovky, tak nie je označenie vzácnosti tejto bankovky priamo úmerné jej trhovej cene??? To znamená - čím vyššia je trhová cena bankovky, tým vyššie sa bude nachádzať v stupnici vzácnosti??? Nemohli by sme napríklad v screene, ktorý prikladám (J. Sém Papírové peníze na území Československa 11762-1975) jednoducho nahradiť počty kusov trhovými cenami??? Nebolo by to vlastne to isté ??? Rozdiel vidím len v tom, že trhové ceny poznáme takmer všetci, ale počty kusov, ktoré sa ukazujú na trhu nie.
Napríklad:
01 - 0-100 Kč
02 - 101-200 Kč
03 - 201- 400 Kč
04 - 401 -700 Kč
05 - 701 - 1.500 Kč
06 - ................
07 - ................
...
...
R10 - viac ako xy Kč
PS: Ceny ktoré som uviedol berte prosím len ako príklad (je možné ich nahradiť ľubovoľnými inými číslami)
Obrázky:

V akej ponuke?
Filter originál, ukáže sa predaj.
http://www.mojazbierka.sk/index.php?m=bankovka&id=20&s=info_o_cene

openroad napsal/a:
500 Kč - 1919 rozpis cien mnou zachytených (2004 - 1x, 2005 - 1x, 2006 - 1x, 2007 - 5x, 2008 - 1x, 2009 - 1x, 2011 - 1x, 2012 - v ponuke aurea) 😉 a to je len verejny predaj, nehovoriac o bočných ponukách mal som 3x.
Tak jsem koukal tam!😉
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

Ono treba dodať, že pan Sém vychádzal z údajov jeho doby a jeho "obmedzených" možností. Nebyť éry internetu, o koľkých bankovkách by sme dnes ani nevedeli. Nieto ešte počty. Študovali by sme tak akurát aukčné katalógy.
Keby sa portál mojazbierka.sk zaplnil počtom 30-40 zbierok obdobných trávovi, už by sa dalo hovoriť o počtoch a stavoch RR kúskov.
Môj názor... 😉

Hezký názor, ale kolik z nás tady, může Zdenkovi konkurovat? On to sbírá od doby, kdy měl Žižka ještě obě oči a my jen cca 10-15let!😉
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

A práve pre to je nominovaný na moderátora (#103) 😉 https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/navrh-na-nove-moderatory_post_-184528#post184528

Openroad : užasná stránka. Klobúk dole. Priznám sa, že keď sme sa videli prvýkrát bol som veľmi skeptický, pretože je ťažké vytvoriť niečo čo ešte v súčasnosti nie je vytvorené, ale tvoja stránka je úžasná. 😉
Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.