Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
Voloda16

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2012

#11 31. 7. 2014, 21:43

offt.-ano, budvar tak jedině když potřebuješ zjistit, zda odtéká dřez...

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#12 31. 7. 2014, 21:46
To je pekny blabol, s vyjimkou nekterych velkych a mizernych pivovaru se vari pivo z chmele bezne. A male pivovary narozdil od Budvaru dokazou udelat pivo, ktere nejen chutna, ale rano po nem navic neboli hlava. A casto levneji. Takze se musim ptat, kde udelali soudruzi z Budejic chybu?😉

Ještě se nenašlo české pivo, po kterém by mě po ránu bolela hlava. Zato pěknou sjačku po ránu už jsem nejednou po českém pivu zažil. 😋
V nedávné době mě velice příjemně překvapilo pivo Pardál z produkce Budějovického Budvaru. Byť má naprosto příšernou reklamu, která mě dlouho odrazovala od ochutnání, tak musím říct, že chuťově se opravdu tohle pivo povedlo. Kdo ještě neochutnal, doporučuji...

Profilový obrázek
Jaa-chym

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2010

#13 31. 7. 2014, 22:17

V Děčíně se letos začalo po 19 letech opět vařit pivo ve zrekonstrovaném pivovaru (v nákupní centrum, no co už..) - a tak, jak dle pamětníků byl Kapitán výborné laxativum, tak nyní jej mohu vřele doporučit!
Ale jinak - z českých piv jsem si velmi pochutnal na Černé Hoře.

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#14 31. 7. 2014, 22:37
Já mám portské i vína podobného typu, zejména sherry, velmi rád. 😉 Většina z nich už v láhvích dále nedozrává, takže jejich cena věkem nestoupá. Nicméně, vy máte to štěstí (pokud nejde o padělek), že ta vaše patří mezi ty cennější druhy portského, které zrají desítky let v sudech a pak i "dobíhají" v láhvích, takže jejich cena postupně roste. Byť ve vašem případě nejde o ty úplně nejcenější portská z kategorie Vintage). Nicméně, nejsem si ovšem jist, jestli to v našich podmínkách někdo ocení a jako sběratelský objekt či mimořádnou chuťovou lahůdku koupí.

Ještě jsem to překontroloval a bohužel hlásím renonc...
Oba výše uvedené typy portského , byť jsou skutečně po mnohaletém zrání v dubových sudech, by měly být po stočení do láhví poměrně rychle vypity (nejlépe do jednoho roku od nalahvování). Takže nemá význam je dlouhodobě skladovat a očekávat navyšování ceny.
Doporučuji popíjet s dobrým doutníkem ke zlepšení nálady např. po mizerných výkonech našich fotbalových týmů. Například dnes večer bych klidně jednu lahvičku navrhoval otevřít...😎 😉

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#15 1. 8. 2014, 02:34

A nejlépe pít s nějakou slečnou! 😁

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#16 1. 8. 2014, 09:02
A nejlépe pít s nějakou slečnou! 😁

Jasně, musí to pít oba aby nebylo blbě jen jednomu.😉

Profilový obrázek
okurka1

Uživatel

Zaregistrován:
12. 6. 2014

#17 8. 12. 2014, 22:52

Zdravím,kdyby měl někdo zájem,tak to portské prodám. Ceny na netu-60-tileté 6250kč,40-tileté 3500kč. Nejraději jako celek tj 2x 60ti a 2x40ti. Komplet 9000kč. Možno i jednotlivě. Myslím,že jich mám více, doma mám tyto čtyři kousky,až pojedu do Prahy,tak na to mrknu. Jestli bude zájem. Díky.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.