Ano, drtiva vetsina soucasnych padelku je z jineho kovu nebo kovu jine ryzosti. Dokonce i drazsi (v radu desetitisicu) padelky na sebe obcas upozorni nizkou vahou, kdyz nekdo treba pouzije dnesni smejdzlato (14karatove) misto temer ryziho, byly i opacne pripady, kdy mince mela ryzost antickymi technologiemi nedosazitelnou, ale spise je beznejsi ze se pouzije jiny kov. Tedy aspon v pripade padelku zlatych a stribrnych minci, u medenych to neni potreba..
To plati nejen u reckych, ale i rimskych minci.

Lopez: ja podezrival i c. 2, ale pri druhem pohledu jsem si rikal, ze jde nejspis o spatne foto a stav.. kazdopadne trojka ma docela verohodny avers, ale revers je prehnany, takze jeden z nejlepsich padelku to urcite neni, ty clovek nepozna, dokud je nema v ruce (a nekdy i kdyz je tam ma🙂 ).

Med s trochou primesi.. samozrejme muze vypadat trochu jak bronz, ale nemela by vypadat jako mosaz.
Vsechny bezne smesi kovu zalozene na medi oxiduji velmi snadno. Proto je take nejlepsi tyhle mince sbirat jen kdyz maji a/ puvodni, b/ ukoncenou a neporusenou patinu.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.