http://www.acsearch.info/search.html?id=8986
cena - ne více než 100 Kč

Ano (přesněji nové vlákno/téma, sekce je třeba Antické mince).

Ještě jednou zabrousím k padělkům. Ve sbérce, kterou se snažím utřídit a probrat mám tohoto Alexandra. Při detailním pohledu se mě zdá, jako by byla mince jen postříbřená (plátovaná ?) a na několika místech prosvítá měděný vnitřek. Před několika dny jsem tady měl podobný problém s legionářským denárem. Ten po konzultaci na dalším foru vyzněl jako pravděpodobně "originální" suberát. V dobách finanční krize často vydávaný. Dělo se něco takového i dobách 300 před naším letotpočtem ? Co si o tom odborníci myslí ? Je to padělek novodobý, nebo starověký, případně to vůbec padělek není ?
Obrázky:

Delo se tak uz davno a i Alexandrovy mince (i kdyz vetsina je pozdejsich nez z jeho vlady) nejsou vyjimkou. Mozna ta fotka klame, ale nezda se mi, ze by prosvitala med. Nekdy se stane, ze material je takovy jak houba - mozna puvodne nehomogenni a zkorodoval, nebo se to stane pri prehrati strizku ci ze se dostal do ohne. Jsou to jen me teorie, ale kazdopadne jsem to nekolikrat videl a asi bych i u sebe nasel minci s podobnym odloupnutim a pod tim s tou "houbou". Zkus detailni fotky, jestli pujdou.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.