A není náhodou zobrazování známek v aukcích porušením autorského zákona tvůrců, respektive vydavatelů známek? Nějaký šílený Američan by to třeba mohl zažalovat! (Ale já upozorňuju, že s touto myšlenkou jsem přišel dřív a budu od něj pak chtít %!)
A s Burdou nemám problém, teda až na to, že nechce brát do aukce pod 15000 Kč vyvolávací ceny celkem.

Niekedy netreba žiadne obrázky ...
Ja som si napríklad prešiel ponuku najbližšej aukcie, konkrétne:
Aukce 53 / Filatelie / Slovensko 1939-1945 / Přetisková emise
Je tam v ponuke okrem troch celistvostí a jednej skúšobnej tlače (Falzum) 47 položiek so známkami.
Koľko myslíte, že je z nich s pôvodným čistým nepoškodeným lepom? Žiadna! Na všetkých z nich zanechali naši páni znalci ich "znamienko krásy". Neviem čo viac k tomu napísať. Snáď len toľko, že to je smutné 😞 .
Už pred pár rokmi si asi Beneš všimol, že trend vo svetovej filatelii je niekde inde ...
Vo filatelii 11/2014 na strane 9 v článku Zajímavosti v podzimní aukci Profil napísal – citujem:
Za pozornost určitě stojí svěží rohový 4blok Terezínské balíkové známky, zvlášť když je bez jakékoli znalecké značky! (to je už dnes zcela neobvyklé, a milovníci intaktních exemplářů to jistě ocení).
Takže pán Burda. Bohužiaľ. Nič pre nás milovníkov intaktných exemplárov 😞 Snáď v 54. aukcii ...

Ja jsem treba dal tady (na tom foru) odkaz na obrazky na zminenem webu, to mne bylo smazano (coz povazuji za absurdni, protoze na linkovani je itnernet tak nejak zalozen, je to jeho princip). A bylo mne zakazano dokonce tu aukci zminovat, coz mne prijde take absurdni. Pokud nekdo neco napise, co je zalovatelne, je to odpovednost jeho a nikoli majitelu diskuzniho fora. Majitel fora jen musi v pripade trestniho oznameni spolupracovat s organy cinnymi v trestnim rizeni.
Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.

Pro Zdendu:
Co se týká linku, tak s tím by snad neměl být problém.
Co se týká zobrazování jakýkoliv materiálů z aukce B. a bližší diskuse o jejich aukcích, tak tam už by problém nastal.
Před několika lety obdržela Infofila od firmy B. zákaz zveřejňování jakýkoliv materiálů z jejich aukcí a upozornění vypracované právníkem na statisícové finanční sankce vymáhané soudně.
Bylo to v době, kdy Infofila odhalila Fischmeistrovy padělky a další padělky a pochybné materiály PČ 1919 za miliony a možná desítky milionů Kč.
Takže asi tolik.
Takže prosím o totální ignoraci firmy B.

Ano to jsem cetl, ale byl mne zcenzurovan odkaz na jejich stranky, coz je absurdni. A taktez diskuze o nich nikdo proste nemuze cenzurovat, je to kazdeho odpovednost co na internetu pise a jedine co musi udelat provozovatel fora je na vyzvu policie dodat logy pokud nejake ma, proste spolupracovat s policii.
Co se tyka zverejnovani copyrightovanych fotografii - forum by dejme tomu melo v ramci DMCA vyzvy mazat copyrightovany material, ale to je tak vsechno.
Ignorovat aukci Burda jaksi nejde, kdyz je to dneska bezkonkurencne nejvyznamejsi aukce znamek u nas a ma i velky mezinarodni presah.
Predstava, ze aukcni dum Burda nejak poskodim, tim ze zakazu diskuze o nich, je smesna. Jediny, kdo bude poskozen, jsou uzivatele, co by chteli diskutovat a pripadne nekdo muze upoozornit na neco spatneho, na co by nekdo mohl nalitnout.
To, ze mi nejaky pravnik napise neco jeste neznamena, ze to ma nejakou vahu a ze se z toho musim posrat. To bych byl obden posranej, ja dostavam nejake vyhruzky skoro kazdy den.
Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.

Zdenda-3-3-3-3-3-3 napsal/a:
Predstava, ze aukcni dum Burda nejak poskodim, tim ze zakazu diskuze o nich, je smesna.
To by bolo treba ale vysvetliť B a nie nám.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Zdenda-3-3-3-3-3-3 napsal/a:
Ano to jsem cetl, ale byl mne zcenzurovan odkaz na jejich stranky, coz je absurdni. A taktez diskuze o nich nikdo proste nemuze cenzurovat, je to kazdeho odpovednost co na internetu pise a jedine co musi udelat provozovatel fora je ...
...
No, jak se to vezme. Tak jak je obchodní činnost B.Auc. soukromou záležitostí, tak je i provozování fóra soukromou záležitostí. Takže když se rozhodne provozovatel fóra promazat náhodně deset příspěvků denně, je to jeho věc.
....
Je tu už nějaký ten pátek zvykem ze známých důvodů neupozorňovat na aktuální aukce B.Auct. a nepoužívat obrázky z jejich stránek. Takže bych se toho držel, ač si člověk může myslet své. A pokud to nestačí, v podstatě neprůstřelným argumentem jsou PRAVIDLA DISKUZNÍHO FÓRA, článek 6).

Vzhledem k tomu, že pan Burda poslal Infofile dopis vypracovaný právníkem o zákazu zveřejňování jakýkoliv materiálů z jejich aukcí pod statisícovými sankcemi, tak tím de facto požádal i o naprostou ignoraci svých aukcí.
Může se stát, že se po několika letech objeví kauzy typu Karásek či Pittermann, ale toto bude problém konkrétních osob.
Určité indicie již mám, vzhledem k novým rychlokvašeným znalcům.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.