Moderátoři: Tomako, acme2000, smith

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#14221 22. 6. 2012, 12:49

To už jsem asi před dvěma měsíci od aukra také dostal a když jsem to u pár položek nesmazal, tak parchanti smazali nabídky ač v nich již bylo i někde přihozeno. Tak jsem přešel na jiný způsob protiakce... a navíc pokud náhodou někdo PayU použije ač kupující žádám o platbu na účet, pak jim posílám zásilku jako poslední a schválně opožděně(ať se to placení s PayU odnaučí).

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

#14222 22. 6. 2012, 13:48

Čo sa týka numisu, tak môj prvý a zároveň posledný kontakt bol e-mail s prosbou o zaslanie čísla bankovky, o ktorú mám záujem, keďže to potrebujem vedieť pri mojom konečnom rozhodovaní o kúpe. S odpoveďou sa neunúvali ...

Profilový obrázek
majkl

Uživatel

Zaregistrován:
27. 2. 2010

#14223 22. 6. 2012, 14:13
Čo sa týka numisu, tak môj prvý a zároveň posledný kontakt bol e-mail s prosbou o zaslanie čísla bankovky, o ktorú mám záujem, keďže to potrebujem vedieť pri mojom konečnom rozhodovaní o kúpe. S odpoveďou sa neunúvali ...

Brett, to je vcelku standard, se kterým je nutné počítat. Dívej se na to očima příjemce mailu: kolik mailů s různými prosbami a poptávkami (kromě závazných objednávek) mu odhadem přišlo, resp. chodí?

Profilový obrázek
numpszi

Moderátor

Zaregistrován:
16. 8. 2008

#14224 22. 6. 2012, 14:18
To už jsem asi před dvěma měsíci od aukra také dostal a když jsem to u pár položek nesmazal, tak parchanti smazali nabídky ač v nich již bylo i někde přihozeno. Tak jsem přešel na jiný způsob protiakce... a navíc pokud náhodou někdo PayU použije ač kupující žádám o platbu na účet, pak jim posílám zásilku jako poslední a schválně opožděně(ať se to placení s PayU odnaučí).

teraz mi zrusili 2 aukcie so zvyraznenim (- 2x50 kc), odstranil som ostatne
aukcie, koncim s aukrom...

Profilový obrázek
xjert01

Uživatel

Zaregistrován:
17. 8. 2010

#14225 22. 6. 2012, 14:51

Pak jim ale musis dat vedet proc zasilku dostali s takovou prodlevou🙂 ...

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

#14226 22. 6. 2012, 14:56

Ja do aukcii dávam, že pri platbe cez PayU zasielam do 10 dní.... Nech čakajú, aj keď hneď zaplatili.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Profilový obrázek
mischel13

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2008

#14227 22. 6. 2012, 15:57

Ebay také něco takového zavádí, mělo to být od půlky roku, ale psali, že to spustí až od začátku roku 2013.
U aukra potřebují většinu prodejců do toho zahnat, aby to mohli potom zpoplatnit a měli další % z obratu!
Nikdo nebude pracovat s penězi zadarmo, alespoň na začátku marketink.rozjezdu určitě, aby do toho "dobrovolně" nalezlo co nejvíce "blbců" a měli pro FÚ přehledné převody fin.operací, jak prosté!

vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

Profilový obrázek
Miciko

Uživatel

Zaregistrován:
25. 1. 2010

#14228 22. 6. 2012, 16:05
už se tu (nějak historicky), někteří nad podobnými "zázraky" pozastavovali a zazněl tu i názor, že některé položky nejsou určeny k prodeji, ale jen na namlsání a pro prestiž ... nevím, co je na tom pravdy, ale tato nejasná transparentnost prodeje (a pochybnosti, co se tu na fóru pokaždé objeví) mě tak nějak odpuzujou od toho, že bych si zkusil taky "zasoutěžit" a aktivně se nákupu účastnil... nicméně rád se podívám aspoň na ty obrázky bankovek🙂

O tejto téme sa tu popísalo veľa, aj v osobných diskusiach medzi nami zberateľmi sme na túto tému debatili viackrát.Že to nieje úplne košér.
Celý ten predaj.
Majkl to vystihol správne. Nepredalo sa opäť to, čo zostalo z minulých aktualizácií. Nevydané 1951 už majú svoj strop, za ktorý to nikto nechce, lebo to ďalej nevie predať. Keby náhodou... 5000 Ks 1944, 1000 Ks 1934/39 atď.
Určite veľa vecí už bolo predaných skôr, iba skeny zostali na namlsanie "kupujúcich".
Tak isto veľa vecí bolo pod cenu, a to obchodník jeho kvalít určite vie.
Neviem, čo tým presne sledoval.
Napr. BZ 20 1926 a 50 1929 by kľudne išli za dvojnásobok.
A to, že všetky BZ zobral jeden človek... - ako, keď tam 2 ešte zostali?
1000 Kč 1919 a 20 Ks 1939.
O pár príspevkov vyššie som uvádzal padelek 100 1919. Už ju ponúka vyše roka. Bola na predaj na aukcii Klim, potom v aurei, teraz je zasa.
Tu je pekne vidieť ten kolobeh materiálu.
Pravá 500 1919 bola na obdiv aj u Klima na predajni. Dvakrát by som netvrdil, že to je tá istá.
A k popisu stavov. Na tej 20 1926 I je popis 0/aUNC. Pritom má zvislý prehyb, ohnutý roh a aj chýbajúci pravý spodný roh. To má od stavu 0 ďaleko.

Prepáčte za dlhý príspevok, ale už ma nebaví, ako si niekto robí dobrý deň z ľudí a tý stále mlčia.

Profilový obrázek
mischel13

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2008

#14229 22. 6. 2012, 16:09

Existují i jiné metody, než mlčet, když se spálíš při nákupu!😉

vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

Profilový obrázek
Miciko

Uživatel

Zaregistrován:
25. 1. 2010

#14230 22. 6. 2012, 16:17

Na najbližšej opekačke mi to osvetlíš.

Už som to tu dávno písal, ale opäť sa k tomu vrátim. Nieje to prvý raz, čo sme viacerý takto dopadli.
Mne sa už po dvakrát stalo na veľetrhu zberateľ, raz v Prahe, raz v Bratislave, že som čakal u Numis stánku ako prvý, materiál ešte nebol ani vonku. Prišiel chlapík, vybral 90% bankoviek, 150-200 kusov, zaplatil a išiel spokojný domov. Tým ostatným, čo ta,m prišli z celej republiky a aj SR napr. nezosatlo dokopy nič.
A to všetko pred našimi očami. Čo si máš o tom myslieť.
Je to to isté, ako teraz. Všetci sa zúčastnili a nikto nič.
Určite je jednoduchšie zabaliť to a poslať jednému, ako desiatim, ale tadiaľ cesta nevedie.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.