Ďakujem za odpoveď. Posledný aukčný predaj evidujem z roku 2011
https://www.acsearch.info/search.html?id=1065780
Avšak nemám premium účet, takže sa neviem dostať k cene, máte prosím kvalifikovaný odhad, či je to vec do aukcie , alebo sme niekde okolo 2500 - 3000 Czk vzhľadom k stavu
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.

Jednou zde byl zmíněný tento slezský haléřek Ulricha z Hardegu kolegou Janem322. Tak přidám na pokouknuti tento který se na mě dnes vykutálel, vzhledem ke stáří a ryzosti těchto haléřů, velmi pěkný exemplář, bohužel díky mírnému nedoražení není zcela zřejma litera pod lvem kde by mělo být A
www.numismatikabohemia.cz
NumismatikaBohemia@email.cz

"A" je velmi pravděpodobně počáteční iniciála mincmistra Apfaltersbergera působícího v kladské mincovně již od 2 ledna 1505..
Paszkiewicz (13.20.)si v katalogu sice ponechává otazníkem prostor,ale prakticky stejnou úvahu má i Friedensburg v pojednání z roku 1904 (stránka 61)zde:

Ahojte páni, prosím nevedeli by ste mi pomoct.
Orlica s rozprestretými krídlami, hlavu má otočenú heraldicky doľava. Viditeľná korunka nad hlavou orlice. Tento motív sa veľmi blíži sliezskym a lehnickým denárom. Na druhej strane je štylizované zviera, asi panter, vyzerá ako z neskorých arpádovcov.. Môj prvý typ bol Löwenberg, ale tam je lev aj orlica uplne iny typ. Neviete ma prosim nasmerovat, túto mincu sa mi nedari urcit.
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.