Moderátoři: smith, Altmann

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#1 27. 2. 2009, 09:13

Dokážete někdo poznat ze staré fotografie
o jaká vyznamenání se jedná?
http://img.enter4u.eu/FrantisekKrucherjk0a.jpg

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#2 27. 2. 2009, 10:18

Ta nalevo je bronzová Signum memoriae - nejběžnější RU medaile, ta pravá se bohužel moc leskne(není vidět obraz a portrét FJI je na 50%medailí) a ani dle stuhy nelze jednoznačně určit(používala se na mnoho druhů).

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#3 27. 2. 2009, 11:26

Díky.
Nevíš za co se to dávalo?
To je můj pradědeček a pokud vím, ve válce nebyl.

Profilový obrázek
Robbie

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2007

#4 27. 2. 2009, 11:58

"K padesátému výročí své vlády vydal císař František Josef I. Jubilejní pamětní medaili. Tato medaile byla ražena ve dvou stupních, první stupeň byla zlatá medaile 35mm tzv. Jubilejní pamětní medaile pro ozbrojenou moc a udělovala všem kdo do 2. prosince 1898 odsloužily 50 let v činné službě. Tato medaile byla nošena na trojúhelníkové stuze červené barvy. Na lícové straně medaile byl portrét císaře hledícího do pravé strany s opisem : FRANC. IOS. I.D.G.IMP. AVSTR. REX BOH. ETC. AC. AP. REX. HVNG. na rubu medaile byl nápis MDCCCXLVIII - MDCCCXCVIII / SIGNVM MEMORIAE. Medaile byla převýšena císařským orlem, který byl připevněn na závěsném očku. Druhý stupeň medaile byl tzv. bronzový a byl určen všem, kteří v době vlády císaře Františka Josefa I. byly v činné službě jako tzv. vojenské osoby, nebo u četnictva. Bronzová medaile byla stejné velikosti i vzhledu, nebyla však převýšena zmíněným císařským orlem. Rovněž tato medaile byla zavěšena na trojúhelníkové stuze červené barvy. Kromě této bronzové medaile, která byla určena pro vojenské osoby a četnictvo, byla udělována i téměř shodná medaile pro civilní osoby, která byla zavěšena na červenobílé stuze. Tato medaile byla určena všem zaměstnancům, kteří se v době panovnického jubilea nacházely ve státní službě. Rozdíl mezi bronzovou medailí pro vojenské osoby a četnictvo a medailí pro civilní osoby byl kromě stuhy i v opisu na lícové straně medaile kdy na civilní verzi medaile byl opis : FRANC. IOS. I.D.G. IMP. AVST. REX. BOH. ETC. ET. REX. AP. HVNG., rubová strana medaile byla shodná."

..::R::..
robert.kurucz@email.cz

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#5 27. 2. 2009, 12:18

Tomu říkám vyčerpávající odpověď !
Tak to musí být ta civilní protože praděda by poskokem na c.k.místodržitelství.
Díky moc.

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#6 27. 2. 2009, 12:36

Ano i "uniforma" vypadá na slavnostní úřednickou...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.