Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Tak to je na cenu za statecnost - mne staci i jeden budvar-bolehlav a abych se priznal, 12 piv bych asi nedal, i kdyby slo o nejake kvasnicove, ktere se pije lepe.
Portskeho jsem jednou vypil flasku na posezeni, ale to jsem zrovna mel fakt nejake divne chute, kombinoval jsem ho jeste se Sambucou Caffe od Molinariho.

no pokud je to origo (falšuje se dnes kde co), tak to cenu pár tisíc má a teoreticky by jí to zvyšovat určitě mělo. Portské je především dezertní víno, nemá se toho vykalit butylka za dvacet minut:) Skladovat předpokládám v temnu při stálé teplotě, spíše chladu, ležet to asi jako víno nemusí, neb přepokládám, že to nemá špunt, ale jen uzávěr??

To je pekny blabol, s vyjimkou nekterych velkych a mizernych pivovaru se vari pivo z chmele bezne. A male pivovary narozdil od Budvaru dokazou udelat pivo, ktere nejen chutna, ale rano po nem navic neboli hlava. A casto levneji. Takze se musim ptat, kde udelali soudruzi z Budejic chybu?😉

Já mám portské i vína podobného typu, zejména sherry, velmi rád. 😉
Většina z nich už v láhvích dále nedozrává, takže jejich cena věkem nestoupá. Nicméně, vy máte to štěstí (pokud nejde o padělek), že ta vaše patří mezi ty cennější druhy portského, které zrají desítky let v sudech a pak i "dobíhají" v láhvích, takže jejich cena postupně roste. Byť ve vašem případě nejde o ty úplně nejcenější portská z kategorie Vintage).
Nicméně, nejsem si ovšem jist, jestli to v našich podmínkách někdo ocení a jako sběratelský objekt či mimořádnou chuťovou lahůdku koupí.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.