Moderátoři: Akir, smith, ikanek, regula_jan, Pavel_III

Dakujem za pomoc a ochotu pomoct. Skutocne si to vazim. Dnes je uz malo ludi (ano aj na forach) ktory pomozu zdarma a pritom sa spravaju priatelsky. Sam mam len zle skunesti zo zahranicnych forum..preto som sa obratil na cz/svk komunitu..napr. Pred troma mesiacmi som drazil cervenu knihu v dorotheum a bola predana za 2,500€ pricom na forach kde sa kniham hlavne rakusko-uhorsko venuju ma kritizovali, ze to ma cenu toho plesniveho syra co som si dal na obed. Momentalne drazim s dlhorocnym partnerom a odbornikom na listiny a staru grafiku...Libe Hartmann Schede z roku 1493...vyvolavacia cena je 85,800€ aukcia je 30.6....a spominam to vlastne kvoli tomu lebo som sa len tak zo srandy obratil na nemecke forumzaj na americke a tam mi povedali, ze takych maju vela, ze to je dobre na podpal do krbu atp. Najlepsie na tom je, ze som to kupil za 13€ na flohmarkt vo Schwechate...v cene boli este dve poveda (ktore som si nehal do svojej zbierky) samozrejme certifakt mi vydalo Dorotheum ako vzdy za cenu 10% z konecnej sumi na drazbe...chcel som tym len povedat, ze zahranicne forum som uz zavrhol..preto davam sancu cz/sk komunite...a ak som tu zbezne pobehal...naozaj sa vyznate vo vela veciach. Ci znamky, mince...smekam...a osobne viem, tiez aj to, ze z fotky alebo scan sa nieco tazko hodnoti...najlepsie je to mat v rukach vo vasom pripade pod lupou na pinzete (usmev). K znamkam som sa rozhodol, ze si ich neham. Syn, nezdiela moje nadsenie do knih..mozno ho chyti filatelia casom🙂...ale syn je asi legionar...zatial ho zaujimaju len leginy. A este raz vasu pomoc si naozaj vazim, keby sa vam do ruk dostali stare knihy alebo grafiku rozumej ako (mapy, kartografia) urcite rad pomozem prip. Odkazem na kolegu. A som korektny clovek, ako zberatela ma nezaujima klamat resp. Okradat inych zberatelov ci beznych ludi. Mna ziskalo caro toho, ze si to sam niekde najdem napr na flohmarkt (blsi trh). V tedy to potesi viacej ako keby to iste kupim niekde na internete alebo v aukcii. Samozrejme asi so znamkami to je zlozitejsie. Ak sa mi v buducnosti dostane do ruk nieco zaujimave pre filatelistov. Urcite sa na vas obratim znovu ste fajn komunita a prajem vela uspechov a pevne ruky🙂 s pozdravom Robert Wien
Za 13€ ? To si delas srandu :-) Pekna prace !

Tu publikaciu nemam,takže neviem ale ak su tam citovane všetky tak aj tento.Je to jeden z najvzacnejšich dopisov na svete kupeny na blšaku v Indii za 5 Rupii.Je to jediny dopis na ktorom je 2x One Penny a to ešte v dvoch vyrazne odlišnych farbach.Do Indie na blšaky nechodim takže moj nie je 😉 fotky pochadzaju od Feldmana.Pridam detail
Obrázky:
mamabc1234@gmail.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.