Mike, 1944 nejsou zrovna cenné bankovky (pokud odhlédnu od nominálu 500), takže to neberu za relevantní srovnání. Ale v čem budu souhlasit je počet potenciálních kupců na ebayi oproti aukru v případě ex-Jugo bankovek. Já jsem jednou na aukru vystavoval dokonce 100dinara/400kruna 1919 a nevydražila se vůbec, což by se mi na ebayi při rozumné vyvolávačce nestalo.

u toho 1 Perper / 1912 ... UNC, ale nevidím tam kontrolní číslo (?) ... jak je to obvyklé? Případně setkali jste se už s tím, že byla na líci/rubu různá kontrolní čísla? V katalogu od Viščeviće je to tuším rozlišováno nicméně se stejným ohodnocením (mrknul bych se, ale katalog nemám teď u ruky)

mike-p74 napsal/a:
Mel jsem namysli tu jugoslVii , kdyz jsem mel tu deseti dinar v horsim stavu tak oni nebyl vubec zajem a dalsi jugoslavii kdyz jsem prodaval tak zajem byl taky malej.treba ty osvobozenecky r.1944 nominal 1, 10, 20, 50, 100 dinaru tak cena byla taky nic moc . Jedina ktera se vysplhala tak byla pěti dinarovka.
jenže to co uvádíš jsou v oběhových stavech (cca 2 a horší) dost běžné věci, tedy je normální malý až žádný zájem
Pokud by ty vyšší hodnoty byly v UNC, byla by to zcela jiná situace...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Bez čísla Viščevič vůbec neuvádí - myslím, že tu Černou Horu nemá úplně zmáknutou. Chybí mu i varianta bez čísla u 1917 okupační emise R-U.
Já tu první emisi ČH vidím poprvé bez čísla. Rozdílná čísla na rubu a líci jsou prý častější, ale já mám všechny exempláře se stejnými čísly na obou stranách:-) Takže nevím, kde je zakopán pes...

Tak jednu bankovku co jsem vydražil u toho maďara jsem dnes konečně dostal poštou. Viděl jsem perforaci na tomto období vůbec poprvé, tak jako zajímavost do sbírky za mírnou cenu proč ne(oproti šílencům u čs. bankovek, zde bez tvrzení o zaručeném bankovním vzoru...) 😁
Z nic moc fotky od prodejce(né té zde) jsem odhadl asi horší stav bankovky a tedy přihodil jen nízkou cenu, ale stejně byla drzost od prodejce tento stav při prodeji označit jako UNC... 😲
Pokud podobně nadhodnotil prodejce i další věci(některé fotky byly upravené), tak nové majitele asi bude čekat dost nemilé překvapení... 🙄
Obrázky:

No, můj 1 perper 1912 bez číslovače od tohoto prodejce je řekněme XF+, takže to ještě skousávám dobře, ale ten tvůj UNC stav je opravdu libový, nicméně ta cena byla opravdu výhodná vzhledem k tomu, že tato perforace není moc vidět. Zároveň přikládám můj exemplář k porovnání perforace (který tedy takto levný nebyl...). Mám pocit, že to odpovídá. Koukám, že by se to mohlo začít sbírat jako naše perforace na počet perforací, obráceně, zrcadlově, ...😆
Obrázky:

Tak koukám, že ceny při rozprodávání sbírky Laibachu kdysi v aukci Aurea byly trochu emotivní...👿 Nicméně je pravda, že se tyto vzory až zas tak často neukazují.
http://www.ebay.co.uk/itm/Yugoslavia-Slovenia-R22-Specimen-100-lire-1944-German-Occupation-WWII-Rare-/251449584592?ssPageName=ADME:B:EOIBUAA:AT:3160

http://aukro.cz/bankovka-10-dinara-26-maj-1926-darek-i3998728257.html
ahojte kupil som si tento dinar za 1300 cz je to troska vzacnejsia bankovka samozrejme nie je 0 ako je pisane na aukre co poviete na cenu ? oplatilo sa

no stav je to asi tak 2+ 😕
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.