No, myslím, že ve speciálu jsou napsány u všech bankovek od 1990 tyto varianty: běžná, náhradní, anulát (možná specimen? to si nejsem jistý). mrknu na to. s tím vodoznakem "X" jsem to nestudoval - fakt to jde rozlišit? co si vybavuju, tak i některé bankovky BH mají vodoznak figurální z jugoslávských bankovek (tak nevím, jestil nepoužili k tisku stejný papír). Sbírání BH jsem nakonec vzdal - je tam spousta variant, regionálních razítek atd. navíc je jich spousta zfalšovaných a poslední hřebík do rakve je i cena a nedostupnost :-(

BaH jsem se rozhodl nesbírat, ani nástupnické státy pouze Jugoslávii 1919-39 a 1944/5-2001(bankovky jsou pro mne jen vedlejší zábava, sbírám hlavně známky a mince), i když uvažuji ještě o období 1940-4(Srbsko a Choratsko).
Škoda, v těch dvou bednách mohlo být variant(nebo nemuselo...)😮)))
Na ty vodoznaky koukám proto, že jsem v tom "deformovaný" filatelií, kde bývají značné cenové rozdíly a nakonec je to dobrá zábava, co moc neleze do peněz...😃 😉
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

jj, rozumím. já se na vodoznaky zaměřuji pouze u bankovek z Německa (tam je to skutečně katalogizované dle různých typů vodoznaků a u některých vodoznaků i dle polohy), u ČS ani u Jugoslávie jsem se nezaměřoval, tak proto mám jen povšechné informace. No, kouknu na to, co zbylo (asi půl bedny🙂)

Šance je myslím na chybné(obrácené) vodoznaky u těch bankovek, kde je jen nějaký vzor, u těch s portrétem bych to moc nečekal(ale když se to mohlo stát i u nás na bankovkách ČR...)🙂

Fakt moc hezká, měl bych zájem, ale nedáš menší slevu??? 🙂 😉

Není to moc, ale ani zrovna málo, takových 800,- by se mi líbilo více😉
Co říkáš?!?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.