prasohroch: hezký schvalovatí zkusmý tisk (a jistě také dost drahý), ale provokuješ, víš to že jóó´ 😁
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Bankovka mi byla prodána jako 1+, ale subjektivně si myslím, že by sedělo spíš 1-/2+ (tu špinavost děla špatný scan, jinak je bankovka krásně čistá). Ale u bankovky staré přes 90 let a navíc docela vzácný přivřu u hodnocení stavu jedno oko😉

pekne bankovky
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články

No scan špinavé okraje nedělá, ty buď špinavé a se skvrnami jsou nebo nejsou a tady dle obrázku jsou(hlavně vlevo dole a vpravo nahoře).
No je to tvá sbírka je fakt, že třeba u 1000 din.1920 jsem také nad dost horší kvalitou přivřel oči(a asi obě)...😉

Fakt nekecám, je to tím scanem, kdybych bankovku nafotil tak by bylo krásně vidět, že je čistá, jen malé nepatrné šmouhy, přeložená do kříže (ale jen slabě).
U 1000 dinarovky 1920 bez modrého přetisku bych měl tedy rovnou obě oči zavřené, tu ve sbírce bohužel nemám, je dost drahá...
Jinak sháním 1000 din. 1935, ale nemůžu nějak najít. Naposledy byla tuším na Ebayi v únoru od 0,99$ (stav 1-) a byla prodána dost levně...

Tu 1000 din. 1935 mi nyní nabízí luxusní s jedním lehkým svislým přehybem, ale cena není také malá, takže asi ke koupi nedojde. Ono sehnat i některé běžné staré věci opravdu v luxusním UNC s ostrými rohy i bez jediného zahnědnutí papíru není lehké a na některé jsem za rozumné peníze čekal dlouho.

no, jestli drahý - to je relativní s ohledem na nehorázné ceny československých bankovek, za 180 euro bych si u nás nekoupil vůbec nic, ale s ohledem na Jugo ceny to je už docela dost:-)
Tak musíme se trochu popichovat, abychom se pobavili...., obzvlášť když je to něco za rozumnou cenu, co se nedá jen tak sehnat.

prasohroch: ano, je to jak jsi napsal relativní vzhledem k pohledu na ČSR, ale tohle mne zatím nechává klidným, ale některé relativně běžnější starší Jogo bankovky(takové max. střední kategorie) se mi pěkné už dlouho vyhýbají a ne a ne je sehnat.

tak tuto ještě nemám, ale prodejce má trochu pokřivenou představu o ceně
http://www.ebay.com/itm/160931676930?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

:)🙂 😉
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.