a ješte jsem tu zmiňoval makulaturu 1 n.din.1994...
Sice bohužel s natržením v přehybu, ale vzhledem k tonu, že Stojanovič jej oceňuje pouze ve stavu VF, tak je ta horší kvalita asi normální a dostalo se pravděpodobně ke sběratelům jen několik tisků v horším stavu, proto jsem to akceptoval do sbírky i takto... 😎 😋
Obrázky:
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Měl bych prosbu ohledně validace mého názoru. Dostal jsem nabídku na koupi 1 dináru 1919 s chybným přetiskem 400 kruna. Nicméně porovnáváním materiálu si myslím, že jde o napodobeninu. První obrázek je přetisk ze 100 dinárovky (kterou jsem nedávno prodal), druhý obrázek je z katalogu Barac - přímo chybotisk a třetí obrázek je nabízená bankovka. Myslím si, že i ty první dva mají některé rozdíly, např. větší patky u písmen, ale mají určité podobnosti jako je tvar K v cyrilici a bříško R v cyrilici (první dvě písmena). Ten poslední má to bříško mnohem užší. Navíc tam není tečka za N. Na druhou stranu kompozice toho textu více méně odpovídá originálu.... Tak teď nevím....😞
Obrázky:

Nedávno byl jeden kus nabízen tuším na ebay, ale typoval jsem ho na padělek... není to stejný kus? Odkud je ta Tvá nabídka pokud to není tajné?

já bych do toho nešel, nesedí mi to, ale je to jen můj názor...
tu co jsem nedávno viděl právě vypadala podobně "blbě", prostě mám ověřeno, že u problematických věcí je dobré se často spolehnout i na za roky sbírání vytvořený "pocit", takže bych sázel na novodobou výrobu...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.