A co bych na něj měl říkat???
luxusní v UNC se často neukazuje, více oběhový se ukazuje relativně pravidelně...
(sorry, ale dotaz trochu postrádá smysl!)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

děkuji za nabídku, jednu oběhovou mám(koupil jsem ji loni v jedné partii cca za několik desetikorun) a nyní už čekám jen na nějakou pěknou zachovalost (tak stav poctivá 2 a lepší - tedy také v závislosti na ceně)

Díky, sbírám tuto oblast bankovek sice jen cca 2 roky, ale většinu bankovek od roku 1955 mám po typech a hlavních variantách ve stavu UNC, u ostatních mimo pár vzácností čekám raději na pěkné stavy, abych je nemusel stále měnit(nebo jsem je měl za pár korun z partií a mám je jen jako ukázku).

mám od Vito Čopa přesnou specifikaci toho, na jakých sériích to je včetně umístění chybné cedule na desce, takže jsem si ověřil, že i přes množství padělků můj chybotisk pravý je ;-) když najdu tak sem dám (ale dráčkovi jsem to určitě posílal, tak kdyby našel dřív...)

někde ten mail mám, ale chytrý jsem z toho popisu moc nebyl, asi by byl nejlepší nákres desky i jak se číslovala atd. ...

našel jsem to. jen je to anglicky (ale tak mezinárodní řeč umí každý, že😉)
5000 with "1930" I have - AB 1638440. You mean its countrfeid?
5000 din with error "1930"
series AA, AB all numbers begining with 001xxxx, 019xxxx ...+(n×18 ) up to 487xxxx (not over 5000000), AC only smaller numbers by the same key (001xxxx and 019xxxx known) and ZA 001xxxx, 019xxxx,........, not over 3000000.
Your banknote is OK. The error notes were printed at the second position in the printing plate which contained 18 banknotes. So, they were numbered 001xxxx, 019xxxx, 037xxxx,... etc (+ n*18 ),... 163xxxx, .... up to 487xxxx. In the first print there were no banknotes with serial number over 5000000 (or exactly 5040000). Higher numbers of series AA-AF were printed later (in march/april 1986)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.