Prasohroch, Acme: Díky za info. Nedávno jsem získal 5 těchto oběhových bankovek a rozdíly jsou na první pohled dost velké, proto mne to hned "bouchlo" do očí... 😃
Tiskárny Záhřeb a Novi Sad(odkud je tato informace?). 😉
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Také jsem měl v letošním roce nabídky ze zahraníčí od obchodníků za ceny 30-40Euro, ale z nevydaných jen tyto dvě hodnoty...(ostatní byly výrazně dražší). 😕

Tyto dvě bankovky jsou také nejběžnější v této sérii nevydaných. Za poslední léta se mi podařilo ještě sehnat do sbírky 2 din, 20 din (s přetiskem i bez přetisku specimen), 50 din a 500 din. Ostatní jsem neviděl ani nabízet.

prasohroch > já bankovky Jugo pod rok 1955 sleduju jen okrajově, nicméně, že se objevují tyto dva nominály ve větším množství, tak to mi připomíná případ nevydaných 200 a 500 M z NDR; nejdřív byly v katalogu hodně vysoko (těžko sehnatelné), pak se najednou začaly objevovat (jestli je někde banka vypustila ze zásob či co?) ... teď už se daj pořídit za nějakých 150 - 200 Kč/ks (i v sérii ZA).

Během mé sběratelské činnosti jsem se dostal do kontaktu s Željkem Stojanovicem, který vydal katalog "Nacionalni katalog novčanica Srbije i Jugoslavije" v roce 2007 a tak jsem si ho od něj koupil. Nevím, jestli se ještě normálně nabízí na internetu. Já jsem s ním byl v e-mailovém kontaktu.

To je prostě sběratelský adrenalin u nevydaných bankovek:-). 500 din 1950 jsem všeho všudy viděl za ta léta 4 krát (v obchodech či internetu). Naposled jsem ji vydražil za půlku ceny katalogu z roku 2007. Je to výborný nákup nebo ne...?!?! (řečnická otázka do budoucna)

Už se pár dní dívám s chvěním na jednu z 480 nevrácených bankovek.... Ale nějak nemám finance....👿
http://cgi.ebay.com/SERBIA-RRR-50-DINARA-1914-VG_W0QQitemZ190326806791QQcmdZViewItemQQptZPaper_Money?hash=item2c505c9907&_trksid=p3286.c0.m14

Stejně jsem "slintal" nedávno nad nabídkou jednoho obchodníka z VB, který prodával pěknou 4000K/1000din1919 za 6000USD....to už také hned tak neuvidím, ale kde by na to měl normální sběratel vzít....👿

... tak myslím Dráčku, že se zmíněnou informaci o variantách dozvíš za pár dnů🙂 se Stojanovičem jsem také v kontaktu (nevím, jestli dělali dotisk, ale v 2007 se po tomhle katalogu jen zaprášilo a nyní ho má Stojanovič opět k dispozici). Zmíněný katalogus by mě a Dráčkovi měl v nejbližší době dorazit i s věnováním😉)

U té mne samozřejmě také lezly sekrety z dutiny ústní. Nicméně se mi to zdálo kvůli stavu výrazně přemrštěné. Za XF bych i přemýšlel o nějaké půjčce😃
K doplnění skvostů za poslední rok bych dal 5000 dinarů 1950 (loď) na začátku srpna za USD 1500,-, ale také nebyla v UNC a navíc zase nevydaná...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.