Chtělo by to hodně ostřejší fotky
- Crispus (+326) typ VOT
- asi Constantius II. typ FEL(icium)TEMP(orum)REPARATIO (voják probodávající padajícího jezdce - asi je to otočené)
víc by z těch fotek bylo hádání

..podařilo by se ti přečíst nápis pod tím koňským spřežením? Servil???
http://wildwinds.com/coins/rsc/servilia/t.html

Stejne tak to, ze fotka neni orezana. Predpokladam ze rozliseni fotky nebylo cca 640x400 pixelu (pokud ano, je potreba pouzit fotak😉 ), takze tim ze se to neoreze se docili jen toho, ze je toho videt mene..
Jinak ke kazde minci k urceni je dobre uvest vahu, rozmery a opis nebo aspon jeho casti, zvlast u takhle spatne dochovalych minci. Ona se primo nabizi otazka, proc si nicit oci, kdyz se v tomhle ohledu tazatel, ktery ma minci primo v ruce, nijak nenamahal 😉

Dobrý večer jsem v antice nováček.i když toto forum sleduji již delší dobu.Měl bych na zdejší odborníky prosbu.V jisté nabídce byl na fotografii denár Caracally, který má na aversu opis ANTONINVS PIUS AVG GERM.Tedy z let 212-217.Co mě ale mate je reverz, na kterém je FELICITAS PVBLICA.Ve zdrojích mně přístupných takovou minci nejsem schopen najít. Proto se Vás jako odborníků ptám zda taková mince byla ražena.Děkuji za Váš čas.

tenzor:diky, jen se nějak nemužu dopátrat k odkazu na tuto minci, co jsem koukal na denar Publius Servilius Rullus, tak vesměs mají hlavu otočenou do leva...
Jinak, tyto mince mohli mit i v orginale měděne jadro?Nebo se měděná jadra použivali jen u suberatu?
Omlouvám se za pro vas asi primitivní otazky, ale jednoduše, jsem amater:)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.