ten dolny Trajan je minca za 8-16 eur.
beriem do uvahy minimalnu cenu za ktoru by sa dala kupit, a max cenu za ktoru by sa dala predat.
to limes falzum (horna minca) tak 6-8 eur.
ciste moj subjektivny odhad, nemusi sa zhodovat s odhadom inych zberatelov.
jacisin76@yahoo.com

Ten prvý mi nepríde ako striebro, i keď možno chudobné. A, že to bude dobové falzum by ma nenapadlo. Mám doma ešte dve mince ktoré mám zaradené ako falza. Dokonca jedno sa mi zdá ako olovené. Myslím, že by malo isť o barbara. Kvalita je samozrejme hrozná.
A ďakujem za ocenenie
Obrázky:
bennito@centrum.sk

Zajímavá diskuse k tomu Traianovi. Rád bych se zeptal na názor na tohoto Hadriana, zda-li ty nerovnosti na aversu mohou být důsledkem lití. Na ebay ho před pár dny prodal jeden Polák jako součást poměrně velké sbírky (nějakých sto kusů) denárů z druhého století. Některé mince vypadaly OK, ale několik z nich, zejména Trajáni, mělo na povrchu právě takové bubliny.
Obrázky:

Já bych řekl, že je pravý, ale nevím, jak vznikly ty nerovnosti.

Ja ho sleduji nejakou dobu. Ze zacatku jsem tomu polakovi moc neveril, nektere mince na fotkach vypadaji divne, ale po zkoumani jsem mezi nimi nenasel vyslovene falzum, teda minci, o ktere bych to s presvedcenim rekl. Vyhral jsem od nej vzacnejsiho Antonia Pia, tak uvidim, co dostanu..😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.