meander-
a čo tento Pupienus?
ten na mňa pôsobí troška viac dôveryhodnejšie, ale tiež sa predal len za 70 euro
hamara.juraj@gmail.com

Je to pro me znamy prodejce, vsechny jeho mince jsou falza, takze i ten Pupienus. Ale lidem to zjevne nevadi a obcas na ne prihazuji jak divi🙂
rady je link na vyhledavani falz: http://www.forumancientcoins.com/fakes/search.php

Vďaka za linky. Pozrel som si zopár fotiek a veru, niektoré sa podobajú týmto dvom.
hamara.juraj@gmail.com

Zdravím, mohl bych vás poprosit o pomoc s identifikací této bronzové Lucilly? Nějak se mi ji nedaří nikde najít. Váha 24,7 g, takže by se mělo jednat o sestertius. Opis na aversu je LVCILLA AVGVSTA, revers má už své nejlepší roky za sebou, ale je na něm zřetelná postava stojící nad oltářem a na jedné hodině písmeno T a na třech hodinách písmeno A. Podle Seara usuzuji, že opis na reversu bude buď VESTA, nebo PIETAS. Zde ale přichází zrada, Sear (2002) i vše, co jsem našel na internetu, znají tyto reversy pouze v kombinaci s aversem LVCILLAE AVG ANTONINI AVG F. Že by to tedy bylo falzum?
Obrázky:

Zajimave. Ja myslim, ze proste bouchali mince s ruznymi razidly, ale muze to byt nejaka vzacnejsi kombinace. Ale ja teda moc ty kombinace moc neresim, zvlast u jedincu, kde je minci relativne dost a malo variant, kde k tem kombinacim asi dochazet mohlo (zase neco jineho je to u Proba ci Aureliana, kde sberatele jdou po kazde miniblbosti🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.