Profilový obrázek
RandomTypek

Uživatel

Zaregistrován:
12. 5. 2025

#1 12. 5. 2025, 10:26

Dobrý den,

včera jsem víceméně náhodou narazil na staré album se známkami. Absolutně se do toho nevyznám, ale jsou tam známky různých zemí jako Československo, Polsko, Maďarsko, Kuba, Rumunsko, NDR a tak dále, na samotném albu je tak též "made in GDR".. Některé známky jsou s razítky, některé bez, některé vypadají jako nové, některé jsou zažloutlé, některé jsou poškozené, některé jsou ve více kusech.. Nějaké jsou nalepené a jiné zase ne. Je tam i nějaká reklamní kartička wrangler.. Co jsem viděl nějaké roky na známkach tak jsou tam zhruba od 1918-30+? Jsou tam i různé tématiky.. A zajímalo by mě, jestli to má nějakou hodnotu, případně či tam je něco zajímavého jen tak od oka a vyplatilo by se s tím vůbec někde zajít a nebo se tím vůbec nezaobírat a hodit to do pece?

Profilový obrázek
Stan

Uživatel

Zaregistrován:
27. 11. 2014

#2 12. 5. 2025, 11:41
Dobrý den, včera jsem víceméně náhodou narazil na staré album se známkami. Absolutně se do toho nevyznám, ale jsou tam známky různých zemí jako Československo, Polsko, Maďarsko, Kuba, Rumunsko, NDR a tak dále, na samotném albu je tak též "made in GDR".. Některé známky jsou s razítky, některé bez, některé vypadají jako nové, některé jsou zažloutlé, některé jsou poškozené, některé jsou ve více kusech.. Nějaké jsou nalepené a jiné zase ne. Je tam i nějaká reklamní kartička wrangler.. Co jsem viděl nějaké roky na známkach tak jsou tam zhruba od 1918-30+? Jsou tam i různé tématiky.. A zajímalo by mě, jestli to má nějakou hodnotu, případně či tam je něco zajímavého jen tak od oka a vyplatilo by se s tím vůbec někde zajít a nebo se tím vůbec nezaobírat a hodit to do pece?

Dejte to nějakému děcku, pokud to bude chtít.

Profilový obrázek
koolabs

Uživatel

Zaregistrován:
22. 11. 2019

#3 13. 5. 2025, 06:45

proč do pece? zkuste si to ponechat a začít sbírat třeba od toho starého Československa, za rok si třeba uvědomíte, že je to lepší než cpat peníze do pitomych bitcoinu....

Co se v mládí nenaučíš, to můžeš ve stáří najít.

Profilový obrázek
RandomTypek

Uživatel

Zaregistrován:
12. 5. 2025

#4 14. 5. 2025, 03:40
proč do pece? zkuste si to ponechat a začít sbírat třeba od toho starého Československa, za rok si třeba uvědomíte, že je to lepší než cpat peníze do pitomych bitcoinu....

Sbiram stare jawy/cz vicemene tohle mi prislo pod ruku uplne nahodou kdy jsem si rekl ze by to mozna mohlo mit nejakou cenu z toho hlediska, ze se hrabu uplne v jinych starych vecech a tak jsem to tu dal ze se uvidi.. Pro me to nema takrka zadnou hodnotu ale pro nekoho by mohlo mit, jak jsem psal nevyznam se v tom, bylo to jenom o tom kouknout si internet, nekde to hodit a uvidi se jestli se s tim oplati neco delat.. Takzvane nekdy je lepsi se zeptat, nez neco vyhodit jenom tak, ale urcite na znamky me neuzije..

Profilový obrázek
koolabs

Uživatel

Zaregistrován:
22. 11. 2019

#5 14. 5. 2025, 11:41

na jawe jezdil můj táta do práce, já jsem ji pak sem tam vytáhl z garáže, ale pak už šel jenom jeden valec, tak jsem ji daroval kamarádovi, který rád opravoval vše možné ten ji pak prodal ale za moc ne..

asi před 5 lety mi posílal fotku, za kolik jí dnes někdo nabízel,,,

Jawa je Jawa

Co se v mládí nenaučíš, to můžeš ve stáří najít.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.